0416 - 283793 info@dekruyfadviesgroep.nl

LinkedinFacebook

Uitvaartverzekering

De voordelen van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering biedt voordelen. Met een uitvaartverzekering weet je vanaf de eerste dag zeker dat je uitvaart wordt betaald. Maar je beslist vervolgens helemaal zelf of je zo’n verzekering wel of niet afsluit. Dat is altijd een persoonlijke keuze. Kijk dus naar jouw persoonlijke situatie en bepaal vervolgens of een uitvaartverzekering bij je past.

Heb ik wel een uitvaartverzekering nodig?

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet altijd nodig. Je begrafenis of crematie kan bijvoorbeeld van spaargeld betaald worden. Echter komen er misschien wel eens zaken voorbij waarvoor je jouw spaarpot wilt of moet aanspreken. En voordat je weet is de pot leeg. Een ding is zeker in het leven, zodra we geboren zijn, komt er een dag dat we sterven.

Waarom sparen voor een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering kunnen de kosten voor een uitvaart betaald worden. Je laat je nabestaanden dan niet achter met de hoge kosten voor je begrafenis of crematie. Je betaalt premie en als je dood gaat wordt de uitvaart voor je geregeld door je nabestaande. Jij maar ook je nabestaande kunnen dan kiezen hoe ze afscheid van je willen en kunnen nemen. Komen ze voor de verrassing te staan dat er geen geld beschikbaar is voor jouw begrafenis, dan kunnen ze misschien niet op de door jouw of hun gewenste wijze afscheid van je nemen.

Wat kost een uitvaart?

De kosten voor een uitvaart zijn gemiddeld genomen zo’n € 7.000,- tot € 8.000,-. Een bedrag dat niet iedereen zomaar achter de hand heeft. Een eenvoudige uitvaart kan goedkoper zijn, maar de totale kosten zijn altijd afhankelijk van de persoonlijke wensen. Grafkosten, een gewenste grafsteen of andere  bijzondere wensen kunnen een uitvaart weer veel duurder maken. Iedereen heeft andere wensen voor zijn of haar uitvaart.

Welke uitvaartverzekering zal ik nemen?

Het is wel goed om na te denken wat voor soort uitvaartverzekering je wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een natura uitvaartverzekering of een geld (kapitaal) uitvaartverzekering. Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het grootste verschil tussen de verzekeringen zit in de manier waarop er wordt uitgekeerd na overlijden. In geld of in diensten. 

 

Wil je meer weten over uitvaartverzekeringen? Neem dan contact met ons op.

Monuta

Dela

Yarden